(PESCE ALLA SALVIA)
1 glavica luka
1 režanj češnjaka
8 žlica maslinovog ulja , sok jednog limuna
4 fileta morske ribe po 200 g
4 žlice brašna
1 žličica soli, 1 jaje
1 šalica bijelih mrvica
4 žlice naribanog parmezana
2 žlice maslaca
10 svježih listova žalfije
Priprema:
Luk ogulimo i naribamo na ribež za sirovu hranu. Češnjak ogulimo, krupno nasjeckamo, pospemo s malo soli izdrobimo.
4 žlice maslinovog ulja pomješamo s limunovim sokom, naribanim lukom i češnjakom. Riblje filete oplahnemo hladnom vodom, dobro obrišemo, stavimo u zdjelu pokapamo začinom uljem i pokrivene mariniramo 60 minuta u hladnjaku. Brašno pomješamo sa solju.
Jaje razmutimo za žlicom vode. Mrvice pomješamo s parmezanom.
U tavi ugrijemo ostatak maslinovog ulja. Filet dobro ocjedimo uvaljamo u brašno umočimo u jaje i uvaljamo u mrvice. Filete pečemo sa svake strane po 6 minuta, izvadimo ih iz tave i stavimo na toplo. Iz tave izlijemo ulje i u njoj rastopimo maslac. Listove žalfije operemo, obrišemo i ugrijemo na maslacu. Stavimo ih sa maslacom na riblje filete.
Nema komentara:
Objavi komentar