Recepti jela i kolaca

subota, 11. listopada 2014.

                 Đenovski riblji lonac
                         (BURRIDA) 

Sastojci:

1 kg miješane morske ribe kao naprimjer jegulja, skuša, sipa, crnih tovara
1 režanj češnjaka, 1 glavica luka
2 fileta inćuna
500g rajčica
1/2 šalice maslinovog ulja
3 žlice nasjeckanog peršinovog lišća
1 lovorov list, 1 žličica soli
1/0 šalice nasjeckanih oraha
2 šalice suhoga bijelog vina
4 odreska bijelog kruha

Priprema:

Ribe operemo hladnom vodom, uklonimo im peraje, repove, glave i kožu, pa ih obrišemo. Češnjak ogulimo.
Luk ogulimo i narežemo na kocke. Filete inćuna sitno narežemo.
Rajčice ogulimo, očistimo od sjemenaka i narežemo na komade.
Ulje ugrijemo u vatrostalnom loncu ili posudi u kojoj se BURRIDA može i poslužiti. Kocke luka i češnjaka pržimo uz stalno mješanje da luk postane staklast. Onda uklonimo češnjak. Dodamo komade inćuna i rajčice, nalijemo 2 šalice vode.
Umješamo peršin, lovorov list i sol pa sve pokriveno kuhamo 10 minuta. Ribe narežemo na sitne komade i stavimo ih s orasima i bijelim vinom u lonac. Riblji lonac kuhamo još 20 minuta na vrlo blagoj vatri. Bijeli kruh popržimo i poslužimo uz riblje jelo.


 

Nema komentara: