Recepti jela i kolaca

nedjelja, 12. listopada 2014.

                       Teleća koljenica
                                                            (ossobuco)

Sastojci:

1 glavica luka, 1 režanj češnjaka
1 žlica brašna
1/2 žlice soli 
1 navršak noža bijelog papra
1 prstohvat sušene mažurane 
1 velika ili 2 male teleće koljenice, ispiljene već prema veličini na 4-8 komada
100g maslaca
1 šalica bijelog vina
po 1 komad male narančine i limunove kore
1/2 šalice juhe od mesa
1 prstohvat naribanog muškatnog oraščića


Priprema:

Luk ogulimo i narežemo na kolutiće. Češnjak oljuštimo i narežemo sitne kockice. Brašno pomiješao sa solju, paprom i mažuranom.
U to uvaljamo komde teleće koljenice i otresemo suvišno brašno. Polovicu maslaca rastopimo u tavi, na njemu staklasto ispirjamo kolutiće luka i komadiće češnjaka, dodamo ploške mesa i s obje strane svijetlosmeđe ispržimo. Dodamo vino, narančinu i limunovu koru i sve pokriveno pirjamo na blagoj vatri 50-60 minuta. 
Za vrijeme kuhanja povremeno dolijevamo nekoliko žlica juhe od mesa. Komade mesa stavimo na toplo, umak procijedimo, pomiješamo s ostatkom maslaca i začinimo oraščićem;  po potrebi malo dosolimo. 

Uz to prijaju valjušci od krupice i pirjane gljive. 







 

Nema komentara: