(ossobuco)
Sastojci:
1 glavica luka, 1 režanj češnjaka
1 žlica brašna
1/2 žlice soli
1 navršak noža bijelog papra
1 prstohvat sušene mažurane
1 velika ili 2 male teleće koljenice, ispiljene već prema veličini na 4-8 komada
100g maslaca
1 šalica bijelog vina
po 1 komad male narančine i limunove kore
1/2 šalice juhe od mesa
1 prstohvat naribanog muškatnog oraščića
Priprema:
Luk ogulimo i narežemo na kolutiće. Češnjak oljuštimo i narežemo sitne kockice. Brašno pomiješao sa solju, paprom i mažuranom.
U to uvaljamo komde teleće koljenice i otresemo suvišno brašno. Polovicu maslaca rastopimo u tavi, na njemu staklasto ispirjamo kolutiće luka i komadiće češnjaka, dodamo ploške mesa i s obje strane svijetlosmeđe ispržimo. Dodamo vino, narančinu i limunovu koru i sve pokriveno pirjamo na blagoj vatri 50-60 minuta.
Za vrijeme kuhanja povremeno dolijevamo nekoliko žlica juhe od mesa. Komade mesa stavimo na toplo, umak procijedimo, pomiješamo s ostatkom maslaca i začinimo oraščićem; po potrebi malo dosolimo.
Uz to prijaju valjušci od krupice i pirjane gljive.
Nema komentara:
Objavi komentar