Kunić u loncu
(CONIGLIO IN POTACCHIETTO)
Sastojci:
1 kunić težak oko 1,5kg, raščinjen na butove i hrptene komade
1/2 šalice vinskog octa
2 režnja češnjaka
1 mali svježi feferon
1 grančica ružmarina
1 šalica maslinovog ulja
1/2 žličice soli
1 navršak noža papra
1 šalica suhoga bijeloga vina
1/2 šalive vruće juhe od mesa
Priprema:
Komade kunića operemo u mješavini vode i octa, pa ih dobro obrišemo. Češnjak ogulimo i usitnimo. Feferon operemo i sitno narežemo. Dijelove kunića stavimo u lonac s komadićima češnjaka i feferona, s grančicom ružmarina i uljem. Mariniramo pokriveno 12 sati u hladnjaku. Za to vrijeme komade kunića u marinadi češće preokrećemo.
Na ulju, u kojem se kunić marinirao, sa svih strana smeđe popržimo komade kunića na srednje jakoj vatri. Onda uklonimo komadiće češnjaka. Dodamo sol, papar i bijelo vino pa kunića na blagoj vatri pirjamo oko 40 minuta.
Za vrijeme kuhanja nekoliko puta dolijemo malo juhe od mesa.
Uz to prijaju gnocchi ili palenta.
Nema komentara:
Objavi komentar