Pizza na seoski način
(PIZZA RUSTICA)
Sastojci:
Za nadjev
400g rajčica
200g pečurki
1 mala limenka srca artičoke
100g račića iz limenke
po 8 crnih i punjenih zelenih maslina
100g narezane salame
4 žlice maslinovog ulja
200g sira Mozzarelle
Priprema:
Priredimo tijesto i oblikujemo ga u pogače. Pećnicu ugrijemo na 220*. 2 lima namažemo uljem. Rajčice narežemo na ploške.
Pečurke očistimo, operemo i raspolovimo. Srce artičoke ocijedimo i raščetvorimo. Račiće operemo hladnom vodom i ostavimo da se ocjede. Crnim maslinama izvadimo koštice. Raspolovimo njih i zelene masline. Rajčice i salamu raspodjelimo po osnovi za Pizzu.
Među njih stavimo srca artičoke i pečurke. Pospemo račićima i maslinama i pokapamo maslinovim uljem. Sir narežemo na komadiće i raspodjelimo po pogačama. Pizze pečemo 15-20 minuta u pećnici.
Nema komentara:
Objavi komentar