Teleći odrezak sa žalfijom
(SALTIMBOCCA)
Sastojci:
8 telećih odrezaka po 60g
8 sviježih listova žalfije
8 vrlo tankih narezaka parmske šunke
4 žlica ulja
po odesku 1 prstohvat soli i bijelog papra
4 žlice bijelog vina
3 žlice maslaca
Priprema:
Odreske operemo, obrišemo i ravnomjerno stanjimo pritišćući ih rubom dlana. Listove žalfije operemo, obrišemo i stavimo na odreske, a na njih narezak parmske šunke, koju pričvrstimo na odreske drvenom čačkalicom. Ugrijemo ulje pa na njemu pržimo odreske sa svake strane 2-3 minute na srednje jakoj vatri. Stranu koja nije pokrivena šunkom posolimo i popaprimo. Odreske pokapamo s malo vina. Zgotovljene odreske stavimo na prethodno ugrijanu plitku zdjelu. Talog od pečenja u tavi otopimo tako da prelijemo ostatkom bijelog vina i prokuhamo. U tome još rastopimo maslac. Umakom prelijemo odreske.
Uz to prijaju zrnasto skuhana riža ili krumpir kuhan u slanoj vodi i zelena salata.
Nema komentara:
Objavi komentar