Recepti jela i kolaca

nedjelja, 12. listopada 2014.

             Janjeći but na rimski način
                (AGNELLO ALLA ROMANA)
                                                                                                           Za 6 osoba

Sastojci:

1,5 kg janjećeg buta
2 režnja češnjaka
2 šalice bijelih mrvica
3 žlice nasjeckanog peržinovog lišća
1 žličica soli
1 navršak noža crnog papra
10 žlica maslinovog ulja

Priprema:

But operemo i dobro obrišemo. Pećnicu ugrijemo na 200*. Češnjak pomiješamo s mrvicama, peršinom, solju i paprom, te dolijemo toliko ulja da nestane žitka smjesa. Janjeći but premažemo uljem, stavimo ga u tepsiju i namažemo pripravljenom smjesom. Pokapamo ostatkom ulja i pečemo u pećnici sat i pol. Za pečenja meso više puta pokapamo sokom koji nastaje dok se peče; ako bude potrebno dolijemo vruće vode.

Savjet:
Ako janjećem butu dolijemo dovoljno vruće juhe od mesa, možete nakon polovice vremena pečenja dodati oguljeni krumpir. Prožet će se okusom janjećeg buta.



    
 

Nema komentara: