Zaledena bonba od svjezega sira na sicilijanski
nacin
(cassata alla siciliana)
Sastojci:
5 zlica vrhnja
200g secera u prahu
500g mekog sira
1 zlica vanili secer
150g grozdica
po 50g usecerenih limunovihi narandinih korica
100g ukuhanih tresanja
po 5 zlica pinjola i pistacija
100g gorke cokolade
1 biskvitna osnova za tortu
2 rakiske casice
Priprema:
Vrhnje sa secerom u prahuumjesamo u svjezi sir. Domjesamo vanili secer pa sir ostavimo 12 sati u hladnjaku.Grozdice operemo.Citronat i oranznat sitno nasjeckamo.Nekoliko tresanja pinjola i pistacio izdvojimo za ukras ostatak sitno nasjeckamo s cokoladom.Biskvit narezemo na pravokutnike 1 cm debele i velike 5-7cm.Kalup za ledenu bombu ili duboku zdijelu promjera oko 20 cm oblozimo komadima biskvita i pokapamo ih likerom.Sve voce i cokoladu umjesamo u sir napunimo tim kalup pokrijemo biskvitnim rezancima i isto tako pokapamo likerom.Bombu od sira 2-3 sata u zamrzivacu ili 8-10 sati u hladnjaku izvadimo je iz kalupa i ukrasimo po zelji.
Nema komentara:
Objavi komentar