Rimski ragu od goveđeg repa
(CODA ALLA VACCINARA)
Sastojci:
1,5 kg goveđeg repa, nasječenog na male komade
2 glavice luka, 1 mrkva
1 režanj češnjaka
100g masne suhe slanine
1 crvena paprika
4 žlice maslinovog ulja
2 žlice pekmeza od rajčice
1/2 žličice soli
2 šalice suhog bijelog vina
3/8-1/2 l vruće juhe od mesa
2 stapke gromolikog celera
Priprema:
Komade goveđeg repa operemo hladnom vodom i obrišemo. Luk oljuštimo i narežemo na kocke. Mrkvu ostružemo i narežemo na kocke. Češnjak ogulimo i nasjeckamo. Slaninu narežemo na kocke.
Ppariku očistimo od sasušene cvjetne čaške, pregradnih opna i sjemenaka , pa je narežemo na rezance.
U velikom loncu ugrijemo ulje sa slaninom, u tome staklasto ispržimo kocke luka i komadiće češnjaka, dodamo komade goveđeg repa i sa svih strana smeđe popržimo. Dodamo kocke mrkve i rezance paprike. Posolimo. Pekmez od rajčice razrijedimo s malo vruće vode te dodamo goveđem repu. Malo pomalo dolijemo vino.
Sve to, uz miješanje pirjamo da vino gotovo ispari. Dopunimo juhom od mesa, pa ragu ispirjamo za 3-31/2 sata. Povremeno dolijevamo juhu od mesa. Celer narežemo na ploške i dodamo nakon 21/2 sata kuhanja.
Nema komentara:
Objavi komentar