Napuljska pizza
(PIZZA NAPOLETANA)
Za 6 osoba
Sastojci:
Za tijesto
500 g brašna, 20g kvasca
nepuna 1/4 l mlake vode
1/2 žličice soli
Za nadjev
24 fileta inćuna
600 g rajčice, 1 glavica luka
1 rečanj češnjaka
18 crnih maslina
6 žlica maslinovog ulja
12 svježih listova bosiljka
300g sira mozzarelle u ploškama
1/2 žličice soli
1 navršak noža crnog papra
Za lim:
Maslinovo ulje
Priprema:
Brašno prosijemo u zdjelu, načinimo jamicu, umrvimo kvacas te ga s malo brašna i mlake vode zamiješamo u kvas, pospemo ga brašnom i ostavimo da pokriven uziđe dok brašno na površini ne pokaže fine pukotine.
Nakon toga kvas zamjesimo s ostatkom vode, solju i preostalim brašnom u tijesto. Tučemo ga dok se ne pojave mjehurići. Tijesto podijelimo na 3 ili 6 dijelova, oblikujemo kugle i ostavimo ih da sat do dva miruju u hladnjaku. 2 okrugla lima namažemo uljem. Pećnicu ugrijemo na 220*.
Filete inćuna nakvasimo vodom. Rajčice ogulimo i sitno narežemo.
ogulimo i narežemo na kolutiće. Oljušten češnjak i masline sitno nasjeckamo. Ugrijemo 2 žlice ulja, na njemu staklasto popržimo kolutiće luka i češnjaka. Dodamo rajčice i pirjamo 5 minuta. Bosiljak narežemona rezance. Od dizanog tijesta oblikujemo 3 ili 6 tankih pogača s malo debljim rubom i položimo ih u limove.
Rajčice, sir, inćune i masline raspodjelimo po pogačama. Rajčice pospemo bosiljkom, posolimo, popaprimo i pokapamo ostatkom ulja. Pizze pečemo 15-20 minuta; poslužimo ih vruće.
Nema komentara:
Objavi komentar