Recepti jela i kolaca

nedjelja, 12. listopada 2014.

              Juha od krupice s bademima

                (sopa crema de semola con almendras)




Sastojci:


60g oguljenih przenih badema
1 prstohvat soli
4 zlice krupice 
1 zlica maslaca
3/4 l juhe od mesa ili povrca 
3 zumanjka
1/8 l vrhnja 
po1 prstohvat soli i papra




Priprema:



Przene bademe usitnimo u mlincu za bademe ili iszuckamo muzaru.Bademe osolimo i ugrijemo uz stalno mjesanje u vatrostalnij posudi ili u loncu.Dodamo krupicu,proprzimo je pa u smjesu krepice i badema rastopimo maslac.Malo pomalo dolijemo juhu od mesa ili povrca.Juhu cesce mjesamo na blagoj vatri.Kad zakuha pustimo krupicu da na blagoj vatri bude 10min.Zumanjak razmutimo s vrhnjem i ,solju i paprom.U mjesavinu zumanjka i vrhnja umjesamo oko 5 zlica vruce juhe od krupice ,skinemo lonac sa stednjaka i juhu legiramo mjesavinom zumanjaka i vrhnja.






Nema komentara: