Recepti jela i kolaca

nedjelja, 12. listopada 2014.

           Teleća jetra na mletački način
        (FEGATO DI VITELLO ALLA VENEZIANA)

Sastojci:

600g teleće jetre
4 glavice luka
3 žlice maslinovog ulja
3 žlice isjeckanog peršinovog lišća 
3/4 šalice suhoga bijelog vina
1/2 žličice soli
1 navršak noža bijelog papra
2 žlice maslaca


Priprema:

Jetru operemo hladnom vodom, obrišemo i narežemo na tanke odreske. Luk ogulimo i narežemo na tanke kolutiće. U tavi ugrijemo maslinovo ulje i na njemu staklasto  ispržimo kolutiće luka uz višekratno prevrtanje na blagoj vatri za 30-tak minuta.
Luk pri tome ne smije posmeđiti već samo omekšati. Zatim dodamo peršin. U tavu malo pomalo dolijemo bijelo vino i pojačamo vatru.
Čim vino provrije, dodamo jetru i pirjamo s lukom oko 4 minute.
Posolimo i popaprimo. Dodamo maslac i pustimo da se rastopi. Jetru poslužimo u prethodno dobro ugrijanoj zdjeli.

Uz to prija palenta ili pire krumpir.



 

Nema komentara: