Slatkis od biskvita i kreme
(zuppa inglese)
Sastojci:
1 biskvitna osnova za tortu po 3 rakiske casice(6cl)
alcremsa bijelog likera ili drugog biljnog likera i ruma
200g usecerenoga voca
3 zumanjka 6 zlica secera
naribana 1 kora limuna
3 zlice brasna 3/8 l mljeka
2 bjelanjka5zlica secera
Priprema:
Biskvit izrezemo na rezance debele pola cm.Polovicu biskvitnih rezanaca pokapamo biljnim likerom drugu polovicu rumom.Usecereno voce narezemo na kockice.Zumanjke pjenasto izmjesamo sa secerom i limunovom korom malo pomalo umjesamo brasno i mlijeko. Kremu uz stalno mjesanje zakuhamo na blagoj vatri skinemo je sa stednjaka i mjesamo dok se ne ohladi.Okrugloj vatrostalnoj posudi pokrijemo dno biskvitnim rezancima namocenim likerom i zalijemo kremom.Kremu pokrijemo rezancima namocenim rumom i opet ih namazemo kremom.Po kremi rasporedimo voce i ponovo je pokrijem biskvitnim rezancima.Potrosimo tako sve sastojke.Pecnicu ugrijemo 120*.Bjelanjke sa secerom istucemo u cvrsti snjeg kojim presvucemo slatkis i zapecemo ga u pecnici da postane svjetlozut.Posluzimo ga ohladenog.
Nema komentara:
Objavi komentar