Sastojci
Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
1 dl vode
10 dag šećera
1 1/2 kutija keksa Jaffa
Krema
5 dl mlijeka
5 žlica pšenične krupice
1 puding od vanilije
10 dag šećera
15 dag margarina
Glazura
10 dag čokolade
3 žlice šećera
3 žlice vode
8 dag margarina
Priprema:
Razmutiti žumanjke sa šećerom i dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo te kakao. Na kraju lagano umiješati snijeg bjelanjaka. Staviti u lagano zagrijanu pećnicu na 170*. Pečen biskvit još vruć preliti prokuhanom vodom i šećerom. Na biskvit koji je topao poslagati kekse. Mlijeko (4dl) staviti da provri. Posebno pomiješati 1 dl mlijeka, puding od vanilije, šećer i krupicu te ukuhati u mlijeko. U ohlađenu kremu dodati 15 dag margarina. Izmiješati mikserom. Kremu namazati na kekse. Kolač preliti glazurom od čokolade.
Nema komentara:
Objavi komentar