Recepti jela i kolaca

utorak, 9. prosinca 2014.

Kolač Jaffa

Sastojci

Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo

1 dl vode
10 dag šećera

1 1/2 kutija keksa Jaffa

Krema
5 dl mlijeka
5 žlica pšenične krupice
1 puding od vanilije
10 dag šećera

15 dag margarina 

Glazura
10 dag čokolade
3 žlice šećera
3 žlice vode
8 dag margarina


Priprema:

Razmutiti žumanjke sa šećerom i dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo te kakao. Na kraju lagano umiješati snijeg bjelanjaka. Staviti u lagano zagrijanu pećnicu na  170*. Pečen biskvit još vruć preliti prokuhanom vodom i šećerom. Na biskvit koji je topao poslagati kekse. Mlijeko (4dl) staviti da provri. Posebno pomiješati 1 dl mlijeka, puding od vanilije, šećer i krupicu te ukuhati u mlijeko. U ohlađenu kremu dodati 15 dag margarina. Izmiješati mikserom. Kremu namazati na kekse. Kolač preliti glazurom od čokolade.





Nema komentara: