Sastojci
Biskvit
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
2 žlice mlake vode
Krema
5 dl mlijeka
2 pudinga od vanilije
10 žlica šećera
2 kisela vrhnja (Dukat-plavo)
20-30 dak kupina
Preljev
1 preljev za kolače (svijetli)
Priprema:
Razmutiti žumanjke s šećerom i dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i vodom. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Staviti u lagano zagrijanu pećnicu na 170*. Puding skuhati u mlijeku te u vruću smjesu dodati 2 kisela vrhnja te dobro izmješati da postane jednolična smjesa. Još vrućom smjesom preliti ohlađen biskvit. Kupine oprati i ocijediti te složiti po vrućem kolaču. Preljev skuhati prema uputama na omotu i njime preliti kolač.
Nema komentara:
Objavi komentar