Sastojci
9 bjelanjaka
8 žlica šećera
9 žumanjaka
4 žlice kakaa
6 žlica brašna
Tući bjelanjke i dodati šećer. Napraviti čvrst snijeg. Dodati žumanjke, kakao i brašno. Smjesu podijeliti na dva dijela, Ispeći dva biskvita.
Biskvit br.3
7 bjelanjaka
8 žlica šećera
7 žumanjaka
8 žlica brašna
Tući bjenjke i dodati šećer. Napraviti čvrsti snijeg i dodati žumanjke i brašno.
Krema
5 bjelanjaka
30 dag šećera
35 dag margarina
2 dl vode
2,5 dl bijelog vina
3 žlice šećera
Bjelanjke i šećer istući na pari. Kada se smjesa ohladi, dodati margarin i vodu. Posebno skuhati vino sa šećerom i ohladiti. Jedan crni biskvit namazati polovicom kreme, na njega staviti bijeli biskvit (koji se prelije hladnim vinom i ostavi dok biskvit ne upije vino), njega namazati drugom polovicom kreme te na kraju crni biskvit. Odozgo staviti tanak sloj kreme i na njega glazuru od čokolade.
Nema komentara:
Objavi komentar