Sastojci
Krema
1/2 očišćenih kuhanih kestena
15 dag šećera u prahu
25 dag margarina
2 vanili šećera
5 dag mljevenih keksa
1 dl ruma
20 dag keksa Petit Beurre
1 dl mlijeka
Glazura
10 dag čokolade za kuhanje
3 žlice šećera
3 žlice vode
1 žlica margarina
Priprema:
Kesteni se skuhaju i ogule. (oko 1 kg cijelih kestena = 1/2 kg očišćenih kestena) Očišćeni kesteni pomiješaju se sa šećerom, vanilin šećerom, rumom, keksima i margarinom te se sve izmiješa mikserom ili u multipraktiku. Ako se miješa mikserom, ostanu sitni komadići kestena, što je možda i bolje u usporedbi s kremastom smjesom koja bi se dobila kada bi se miješalo multipraktikom. Kekse rasporediti po limu (ne prevelikom, da se ne dobiju pretanki kolačići) i kistom premazati mlijekom. Na kekse namazati kremu od kestena i poravnati. Preliti glazurom od čokolade.
P.S. Ovo je kolač samo za jako strpljive osobe (naravno, ako sami čistite kestene). Čišćenje traje oko 2 sata.
Nema komentara:
Objavi komentar