Recepti jela i kolaca

utorak, 9. prosinca 2014.

Trokuti od lješnjaka

Sastojci

Tijesto
15 dag brašna
1/2 praška za pecivo
6 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 jaje
6 dag margarina

marmelada po izboru

Krema
10 dag maslaca
10 dag šećera
2 žlice mlijeka
1 vanilin šećer
10 dag mljevenih  oraha ili lješnjaka
10 dag sjeckanih lješnjaka ili oraha

Glazura
10 dag čokolade 
10 dag margarina


Priprema:

Brašno pomiješano s praškom za pecivo i u njemu izmrviti margarin, dodati ostale sastojke i zamijesiti tijesto. Ostaviti na hladnome sat vremena. Razvaljati tijesto tako da bude veličine lima, premazati marmeladom po izboru, namazati pripremljenom kremom i staviti peći u zagrijanu pećnicu. Ispećeno ohladiti i rezati u obliku trokuta veličine 8x8 cm. Vodu, maslac i obje vrste šećera staviti na vatru da proključa pa dodati lješnjake ili orahe. Vrhove trokuta umočiti u pripremljenu glazuru i ostaviti da se osuše.




Nema komentara: