Recepti jela i kolaca

utorak, 9. prosinca 2014.

Tropski kolač od bresaka


Sastojci

Biskvit
125 dag maslaca
125 dag šećera
125 dag brašna
1 vanilin šećer
2 jaja
1 žumanjak
1 žličica praška za pecivo
2 žlice sitno nasjeckanih badema (može i oraha)

Krema
1 limenka kompota od breskve (850 ml)
1 kiselo vrhnje (Dukat-crveno)
500 ml slatkog vrhnja
2 šlagfixa
1 vanilin šećer

Preljev
1 puding od vanilije
sok od kompota (oko 400 ml)


Priprema:

Maslac kremasto miješati sa šećerom i vanilin šećerom dok se šećer posve ne otopi. Dodati jaja i žumanjke pa sve dobro izmješati. Posebno miješati brašno s praškom za pecivo i dodati u smjesu s maslacem. Na kraju dodati bademe (orahe) i još kratko pomiješati. Zagrijati pećnicu na 180* i peći 30 minuta. Kiselo vrhnje kremasto izmješati s 1 žlicom soka od kompota. Slatko vrhnje istući u čvrst snijeg sa Šlagfixom i vanilin šećerom. Pomiješati šlag s vrhnjem i dodati sitno narezane breskve. Kremom namazati ohlađen biskvit. U soku koji je ostao od kompota skuhati jedan puding od vanilije. Još vrućim preljevom politi kremu. Svaka kriška kolača može se ukrasiti s malo slatkog vrhnja i komadićem breskve.




Nema komentara: