Sastojci
Kore
2 dl ulja
1 dl šećera
1 prašak za pecivo
10 žlica glatkog brašna
limunova kora (1 limun)
Biskvit
6 jaja
1 šalica od kave ulja
20 dag šećera
1 prašak za pecivo
6 žlica brašna
1 žlica kakaa
Preljev
1 dl vode
1 dl ruma
1 žlica šećera
Krema
0,5 dl mlijeka
3 žumanjka
30 dag šećera
4 žlice oštrog brašna
5 vanilin šećera
Priprema:
Sastojke za kore dobro izmješajte i ostavite da smjesa stoji sat vremena. Nakon što je odstajala, podijelite na dva dijela. Po potrebi dodati još brašna ako je premekano. Najbolje je svaku polovicu izliti na papir za pečenje i ispeći na preokrenutom limu. Kratko peći, svega 5-10 min na 170*. Sastojke za biskvit dobro izmiješati i ispeći biskvit. Ohlađen biskvit prije nadjevanja preliti preljevom. Preljev prije toga prokuhati. Zatim skuhati gustu kremu od gore navedenih sastojaka, koji se prije izmješaju mikserom. U ohlađenu kremu dodati 1 margarin i 10 dag šećera u prahu. Sve izraditi mikserom.
Slagati
Kora, polovica kreme, biskvit, druga polovica kreme i kora.
Odozgo posuti šećerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar