Sastojci:
400g bijelog brasna
100g razenog brasna
130g oraha
80g grozdica
0.3dl ruma
30g kvasca
1dl mlijeka
2dl rakije
0.5dl ulja
150g secera
malo soli
2 jaja
Za ukras:
1 zumance
50g ljesnajka
Priprema:
Kvascu umucenom u mlakom mlijeku dodamo zlicu brasna i zlicu secera te pustimo da se na toplom digne.Jaja, rakiju secer i sol izmjesamo pa postupno dodamo bijelo i razeno brasno te dignuti kvasac.Umjesimo tijesto, prekrijemo i pustimo dizat oko 90min.U meduvremenu grozdice namocimo u rum , a orahe narezemo.U dignuto tijesto umjesamo polovicu grozdica i oraha te ga podjelimo u dva dijela.Stavimo ih na nauljeni lim, prekrijemo i pustimo dizat jos 30 min.Oba kruha premazemo zumancem i nakraju utisnemo u njih ostatak grozdica i narezane ljesnjake.Kruh se pece na teperaturi od 175- 200* otprilike 45minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar