Recepti jela i kolaca

srijeda, 10. prosinca 2014.

Istarske pince

Sastojci:

900g brasna
350g maslaca
20g kvasca
130g secera
limunova korica
narančina korica
0,2dl rakije
0.2dl bijelog vina
1 dl mlijeka
1 vanili secer
2 jaja
2 zumanca
malo soli
grozdice 



Priprema:

Kvasac rastopimo sa malo secera, zlicom brasna i mlakog mlijeka pa smjesu stavimo na toplo da naraste.Grozdice namocimo u mlaku vodu da omeksaju pa ih procijedimo.Dva jaja i dva zumanca izmjesamo dodajuci secer, grozdice, rastopljeni maslac, naribanu kocku narande i limuna, rakiju, bijelo vino, vanili secer i malo soli.Smjesi od jaja i brasna dodamo dignuti kvasac i umjesimo tijesto od kojeg oblikujemo hljepcice.Prekrijrmo i pustimo dizt.Zatim ih premazemo zumanjcima i pospemo secerom.Pince krizno razrezemo nozem i pecemo ih na tenperaturi 140-160*oko 90 mon.Pecene mozemo posut secerom u prahu.







Nema komentara: