Sastojci:
500g brasna
100g secera
200g maslaca
30g kvasca
2dl mlijeka
4 zumanjca
1 vanili secer
50g badema
50g grozdica
05dl ruma
limunova korica
sol i brasno prema potrebi
Priprema:
Kvasac, zlicu secera i malo brasna umjesamo u mlako mlijeko i pustimo da naraste.Zatim dodamo otopljeni maslac ,secer, sol zumanjca i prema potrebi malo mlijeka te umjesamo prho tijesto koje pustimo da naraste.Bademe malo prokuhamo kako bi ih lakse ogulili.Posudu za pecenje premazemo maslacem i pospemo brasnom i bademima narezanim na lisce.Dignuto tjesto premjesimo.Dodamo mu grozdice koje smo predhodno namocili u rumu limunovu koricu i vanili secer te pustimo da jos jednom naraste.Nabujak pecemo na tenperaturi 150-160* oko 45 min.Ohladen kolac prelijemo cokoladom ili secerom u prehu po zelji.
Nema komentara:
Objavi komentar