Recepti jela i kolaca

subota, 6. prosinca 2014.

Trostruki užitak

Sastojci:

6 jaja
45 dag šećera
15 dag oraha
3 dag brašna
2 dag krušnih mrvica
2 pudinga od vanilije
7 dl mlijeka
10 dag čokolade za kuhanje + sitno naribane za ukras
2 dl skuhane crne kave
1/2 kutije keksa Petit Beurre
250 g margarina

Priprema

Biskvit:

Od 6 bjelanjaka i 20 dag šećera napraviti čvrsi snijeg. Dodati 15 dag oraha, 3 dag brašna 2 dag krušnih mrvica te sve promiješati jako brzo. Peči na 150* u već zagrijanoj pećnici.

Krema:

6 žumanjaka izraditi s 25 dag šećera i 2 pudinga od vanilije. Zakuhati 7 dl mlijeka, skinuti s vatre, polako dodavati smjesu sa žumanjcima brzo miješajući te na kraju vratiti na laganu vatru minutu-dvije stalno miješajući. U ohlađenu kremu dodati izrađen margarin pa kremu podjeliti na dva jednaka dijela. U jednu polovicu kreme dodati 10 dag otopljene čokolade. Žutu kremu mazati na ohlađen biskvit , na nju složiti kekse namočene u crnu kavu, a na kekse smeđu kremu. Smeđu kremu posuti sitno naribanom čokoladom za kuhanje.








Nema komentara: