Sastojci:
480g petit beurre ( keksa)
Zuta krema:
1l mlijeka
10 zlica brasna
8 zumanjaka
8 zlica secera
2 vanili secera
Bijela krema:
8 bjelanjaka
16zlica secera u prahu
2 vanili secera
Priprema:
Zumanjak pjenasto izraditi sa secerom i vanili secerom , dodati 1 dl hladnog mljeka pa polako dodavati brasno.Sve izmjesat da se smjesa sjedini.Prokuhati ostatak mlijeka, maknuti sa vatre i dodavati smjesu sa zumancima mjesajuci brzo i neprestajuci.Vratit na naj slabiju vatru stalno mjesajuci 1 minutu.Vrucom smjesom preliti slozene kekse, koje su ravnomjerno poprskane toplim mlijekom.Ohladiti. Za bijelu kremu istuci bjelanjke i zlicu po zlicu dodavati secer u prahu pomjesan sa vanili secerom.Namazati po ohladenoj zutoj kremi i prije posluzivanja staviti u hladnjak na sat- dva.
Nema komentara:
Objavi komentar