Recepti jela i kolaca

subota, 6. prosinca 2014.

Domaca kremsnita

Sastojci:

480g petit beurre ( keksa)


Zuta krema:

1l mlijeka
10 zlica brasna
8 zumanjaka
8 zlica secera
2 vanili secera


Bijela krema:


8 bjelanjaka
16zlica secera u prahu
2 vanili secera


Priprema:

Zumanjak pjenasto izraditi sa secerom i vanili secerom , dodati 1 dl hladnog mljeka pa polako dodavati brasno.Sve izmjesat da se smjesa sjedini.Prokuhati ostatak mlijeka, maknuti sa vatre i dodavati smjesu sa zumancima mjesajuci brzo i neprestajuci.Vratit na naj slabiju vatru stalno mjesajuci 1 minutu.Vrucom smjesom preliti slozene kekse, koje su ravnomjerno poprskane toplim mlijekom.Ohladiti. Za bijelu kremu istuci bjelanjke i zlicu po zlicu dodavati secer u prahu pomjesan sa vanili secerom.Namazati po ohladenoj zutoj kremi i prije posluzivanja staviti u hladnjak na sat- dva. 






Nema komentara: