Recepti jela i kolaca

subota, 6. prosinca 2014.

Čupavci

Sastojci

Biskvit:

1/2 margarina
2 jaja
25 dag šećera
30 dag brašna
1/2 praška za pecivo
2 dl mlijeka
1/2 žličice sitno naribane limunove kore

Glazura:

1/2 margarina
10 žlica šećera
2 dl mlijeka
4 rebra čokolade za kuhanje
150 g kokosa

Priprema:

Izraditi margarin. Dodati mu izrađene žumanjke sa šećerom i sve sjediniti. Polako dodavati brašno s praškom za pecivo i mlijeko lagano miješajući. Na kraju dodati izrađene bjelanjke i limunovu koricu te sve zajedno brzo miješati vrlo kratko. Peći oko pola sata na 180* u već zagrijanoj pećnici. Ohlađen biskvit rezati na jednake kocke. Skuhati glazuru od margarina, šećera, mlijeka i čokolade. Svaku kocku od biskvita posebno umočiti sa svih strana u vruću glazuru, a potom uvaljati u kokos. Čupavce slagati na poslužavnik i ohladiti prije posluživanja.






Nema komentara: