Recepti jela i kolaca

subota, 6. prosinca 2014.

Kocke od kokosa

Sastojci

Biskvit:

5 bjelanjaka 
5 g šećera
100 g brašna
1/2 praška za pecivo
150 g kokosova brašna
2 dl mlijeka

Krema:

5 žumanjaka
5 dl mlijeka
100 g šećera
1 puding od vanilije
1/2 margarin
50 g kokosova brašna za posipanje


Priprema:

Bjelanjke razmutiti sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo i kokosovo brašno. Peči u zagrijanoj pećnici na 180* 20-ak minuta. Tek pečen biskvit preliti s 2 dl vrućeg mlijeka. Ostaviti da biskvit potpuno upije mlijeko. Od 5 dl hladnog mlijeka odvojite 3 žlice i razmutite sa žumanjcima, šećerom i pudingom. Ostatak mlijeka zakuhati, maknuti s vatre, brzo umiješati smjesu sa žumanjcima i vratiti na slabu vatru na 1-2 min. Margarin dobro izraditi i dodati u potpuno ohlađenu kremu. Kada je biskvit potpuno upio mlijeko, premazati ga kremom, a kremu posuti kokosom.





Nema komentara: