Recepti jela i kolaca

subota, 6. prosinca 2014.

Kolac na metar

Sastojci:

Tijesto:

4 jaja
25dkg brasna
25dag secera
1.5dl ulja
1,5dl vode
1 prasak za pecivo
2 zlice kakaa


Krema:

4dl mlijeka
2 pudinga od vanilije
20dag secera
20dag margarina  



Glazura:

10dag cokolade
3 zlice vode
3 zkice secera
1 zlica margarina



Priprema: 

Zamutimo zumanjke sa secerom, dodati izradeno bjelanjke  i brasno s praskom za pecivo.Na kraju lagano umjesat ulje i vodu.Dobivenu smjesu podjelimo na dva dijela.Ujednu dodati 2 zlice kakaa.Dva kalupa za srneci hrbac nauljiti i posuti brasnom.Svaku smjesu uliti u jedan kalup i peci u zagrijanoj pecnici na180*.Ispeceni biskvit ostavite da se ohladi, svaki izezan ana ploske po utorima  koji su nastali pecenjem u kalupu.Otopite cokoladu vodu i secer dodati margarin i zagrijat do kljucanja.Nekoliko minuta ohladi i preli kolac.Secer puding i 10 zlica mlijeka izmjesati, a ostatak mlijeka zakuhati.Kipuce mlijeko maknut sa vatre, dodati smjesu sa pudingom i kratko kuhati na najslabijoj vatri neprestalno mjesajuci.Kremu ohladiti i potom dodat pjenasto izraden margarin.Kremom namazati jednu bijelu plosku biskvita samo sjedne strane na kremu zaljepiti crnu ploskui tako dalje slagati bjela ploska crna ploska i izmedu njih krema.Dolje treba okrenuti ravni dio biskvita.Sloziti tako da nastane dug kolac ili podjeliti na dva kraca.Izvana kolac namazati kremom a kremu preliti glazurom od cokolade.







Nema komentara: