Sastojci:
Biskvit:
14dag margarina
14dag oraha plus malo za posipanje
14dag secera
7dag brasna
4 bijelanjka
Krema:
4 zumanjka
14dag secera u prahu
Glazura:
10 dag šećera u prahu
10 dag mljevenih oraha
2 žlice mlijeka
7 dag maslaca
2 rebra čokolade za kuhanje
Priprema:
Pjenasto razmutiti margarin da šećerom, dodati orahe i brašno te na kraju polako umiješati snijeg od bjelanjaka. Napola ispeći u pećnici zagrijanoj na 150*.
Za kremu razmutiti žumanjke sa šećerom u prahu i time preliti još vruć biskivit. Vratiti u pećnicu na 50* sušiti oko pola sata. Paziti da se ne posuše previše. Za glazuru šećer u prahu i rahe politi vrućim mlijekom. Maslac izraditi s otopljenom čokoladom i dodati orasima i šećeru. Sve zajedno kratko miješati i premazati već ohlađen kolač. Kada se glazura ohladi, rezati kolač kalupima u obliku mjeseca. Svaki kolsčić posuti mljevenim orasima.
Nema komentara:
Objavi komentar