Recepti jela i kolaca

ponedjeljak, 8. prosinca 2014.

Šarlota

Sastojci

Biskvit
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
pekmez po želji (jagoda ili višnja)

Krema
0,5 l slatkog vrhnja
1 Želatina fix


Priprema:

Žumanjke razmutiti sa šećerom. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka. Ispeći biskvit. Uviti ga kao roladu i ohlađenog namazati pekmezom. Rezati na tanke ploške. Dva pudinga od jagode skuhati u 0,5 l mlijeka i ohladiti. Ohlađeno izmiješati mikserom i pomiješati s tučenim slatkim vrhnjem. Vrhnje istući sa želatinom. 20 dag jagoda izrezati na sitne komadiće. Okruglu posudu premazati maslacem i u nju slagati izrezanu roladu. Kada se sve popuni, uliti  smjesu od pudinga i vrhnja. U sredinu staviti jagode. Kolač spremiti u hladnjak. Nakon par sati izvaditi kolač i preokrenuti na pladanj.





Nema komentara: