Recepti jela i kolaca

ponedjeljak, 8. prosinca 2014.

Mrežasta pita sa sirom

Sastojci

Tijesto
3 šalice (od bijele kave) glatkog brašna
1 šalica šećera
1 žličica praška za pecivo
25 dag margarina
2 jaja
1 bjelanjak
1 vanilin šećer
marmelada od šljiva

Nadjev
1 svježi sir (500-600g)
5 bjelanjaka
10 dag šećera
1 vanilin šećer
limunova korica

Priprema:

Zamjesite tvrđe tijesto. Podjelite ga na dva dijela (jedan dio mora biti dvostruko veći). Na dasci ili podlozi obilato posutoj brašnom razvaljati veći dio tijesta i staviti u lim posut brašnom ili na papir za pečenje. Tijesto tapkati rukama na način da prekrije cijelo dno. Pripremljeno tijesto namazat pekmezom ili marmeladom. Na namaz staviti nadjev. Nadjev se priprema tako da se razmute bjelanjci i dodaju ostali sastojci te se sve izmješa mikserom. Manji dio tijesta tanko se razvuče i nareže na tanke trakice koje se slože po nadjevu (poprečno ili uzdužno) ostavljajući jednaki razmak. Preostale žumanjke od nadjeva lagano razmutiti i kistom premazati složene trake tijesta. Peći na 180* oko 35 minuta.





Nema komentara: