Sastojci
1 kvasac (svježi)
40 dag brašna za dizana tijesta
40 dag brašna za dizana tijesta
8 dag maslaca
2 žumanjka
1 jaje
5 dag šećera
2 dl mlijeka
1 limun
prstohvat soli
20 dag eurokrema ili pekmeza
5 dag maslaca za premazivanje
Priprema:
Kvasac izmiješati sa žlicom šećera, žlicom brašna i 1 dl toplog mlijeka. Pokriti i ostaviti na toplome da se diže (oko 5 min).
U brašno dodati šećer, žumanjke, jaje, limunovu koricu, sol, rastopljen maslac i kvasac koji se digao te na kraju toplo mlijeko (po potrebi-ne smije biti premekano). Mikserom (nastavak za tijesto) ili kuhačomtući tijesto dok se ne počne odvajati od posude. Zatim posudu pokriti krpom i ostaviti na toplome da se diže oko 1 sat. Dignuto tijesto razvaljati na dasci posuto brašnom i rezati na pravokutnike veličine otprilike 8x8 cm. Na svaki pravokutnik staviti žličicu eurokrema i saviti u kuglicu. Buhtle stavljati jednu do druge u lim (dobro je staviti papir za pečenje da se uhvate za dno lima). Složene buhtle premazati maslacem, pokriti krpom i ostaviti da se dižu oko pola sata. Peći u zagrijanoj pećnici na 200* ok 1/2 sata.
Nema komentara:
Objavi komentar