Sastojci
Tijesto
7 bjelanjaka
7 žlica šećera
7 žlica brašna
1/2 praška za pecivo
1 dl mlijeka
Krema
7 žumanjaka
7 žlica šećera
6 žlica brašna
3 vanilin šećera
7 dl mlijeka
25 dag margarina
Premaz
4 dl slatkog vrhnja
2 Kremfixa (učvršćivač za tučeno slatko vrhnje)
Priprema:
Bjelanjke istući u čvrst snijeg i lagano dodavati šećer te dalje miješati. Na kraju dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Peći na 150*. Pečen biskvit preliti decilitrom prokuhanog mlijeka. Razmutiti žumanjke s objema vrasta šećera, brašnom i s malo mlijeka te sve ukuhati u preostalom mlijeku. Kuhanu kremu ohladiti i dodati pjenasto izrađeni margarin. Pečen kolač namazati kremom, a na kremu staviti tučeno slatko vrhnje s Kremfixom.
Nema komentara:
Objavi komentar