Sastojci
Biskvit
2jaja
150 g šećera
250 g brašna
1/2 praška za pecivo
prstohvat cimeta
125 ml mlijeka
30 g mekanog maslaca
50 g nasjeckanih orašastih plodova (orasi, bademi, lješnjaci)
10 dag ušećerenog (kandiranog) voća
Glazura
10 dag čokolade za kuhanje
3 žlice šećera
3 žlice vode
1 žlica margarina
10-tak polovica oraha
Priprema:
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istući u čvrst snijeg, a žumanjke izmiješati sa šećerom. Pomiješati brašno s praškom za pecivo i dodati smjesi od žumanjaka. Orašaste plodove i ušećereno voće također dodati smjesi. Na kraju dodati mlijeko, maslac, cimet i snijeg od bjelanjaka. Tijesto staviti u kalup (20x10x7cm) i peći u zagrijanoj pećnici. Kako se ne bi previše zapeklo, nakon 10 minuta pečenja odozgo staviti foliju. Ohlađen kolač preliti čokoladnom glazurom. Polijevati kolač počevši od sredine tako da se čokolada prelijeva po rubu kolača. Odmah po površini kolača poslagat orahe.
Nema komentara:
Objavi komentar