Recepti jela i kolaca

petak, 19. prosinca 2014.

Rajska musaka

Sastojci:

 700 g krumpira
 ½ kg crvenih paprika
 2 srednje velika patlidžana
 2 glavice crvenog luka
 150 g kuhane integralne riže
 2 žlice delikatesnog francuskog kvasca
 4-5 žlica hladno cijeđenog maslinovog ulja
 1 sojino vrhnje
 4-5 češnja češnjaka
 1-2 žlica sjeckanog peršinovog i celerovog lista
 2 žlice integralnog sezama
 malo svježe ljute papričice
 morska i začinska sol




Priprema: 


 Krumpir oprati, skuhati u ljusci, ocijediti, oguliti i isjeći na kolute. Paprike ispeći na roštilju ili u pećnici i oguliti. Patlidžane oprati i izrezati na ploške i ispeći na tavi bez ulja ili na roštilju. Luk očistiti, isjeckati, propirjati, dodati kuhanu rižu, češnjak, sitno nasjeckanu ljutu papričicu i ostale začine. Slagati u vatrostalnu posudu red riže, red posoljenih krumpira, red crvenih paprika, zatim red riže, red patlidžana i na vrhu red krumpira. Preliti sojinim vrhnjem. Posipati sezamom i preostalim peršinovim listom. Kratko zapeći u pećnici da porumeni i poslužiti toplo.




Nema komentara: