Recepti jela i kolaca

petak, 19. prosinca 2014.

Šampita

Sastojci:

Za biskvit:
7 žumanaca
100 g šećera
70 ml mlijeka
70 ml ulja
100 g brašna
 ½ vrećice praška za pecivo 



 Za šaum:
400 g šećera
50 ml vode
7 bjelanaca



Priprema:


 Za biskvit umutite žumanjke i šećer. Dodajte mlijeko, brašno, prašak za pecivo i ulje. Dobro izmiješajte.
Smjesu prespite u pomašćenu tepsiju i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C  otprilike 10 minuta.
Umućeni šaum stavite preko pečenog biskvita, izravnajte i vratite u pecnicu na 5 minuta.
Ostavite na sobnoj temperaturi da se kolač ohladi, a zatim ga stavite u frižider.

 Stavite šećer i vodu u padelu i na laganoj vatri lagano kuhajte dok se ne počnu formirati mjehurići.
Bjelance umutite u čvrsti šaum.
U šaum dodavajte polako vreo, rastopljeni šećer uz neprestano miješanje. Mješajte 15 minuta.



 

Nema komentara: