30 dag maslaca
15 dag šećera u prahu malo soli
40 dag brašna
4 dag kakaoa
2 bjelanjka
Priprema:
Da biste izradili Crno bijele kolačiće, na dasci za miješenje
razmrvite maslac sa šećerom u prahu i solju. U to prosijte brašno za
kolač , zamijesite tijesto i podijelite ga na dva dijela. Jednome
umijesite kakao; obje polovice neka zamotane ostanu u hladnjaku 2
sata. Zagrijte pećnicu na 190°. Od svake polovice odvojite jedan komad,
pa ih na pobrašnjenoj površini razvaljajte da budu debeli 2 mm. Jedno
tijesto za kolač premažite umućenim bjelanjkom, pokrijte ga drugim
tijestom i savijte. Možete isto tako od svijetloga ili tamnog
tijesta oblikovati trake sa četiri brida, premazati ih bjelankom i
poslagati jednu na drugu da u prerezu dobijete šahovsku ploču. Omotajte
jednu polovicu trake tamnijim, a drugu svjetlijim tijestom Vratite
savijeno tijesto za kolač u hladionik da dobro očvrsne, zatim ga
narežite na ploškice debljine 1/2 cm. Crno bijeli kolačići se
peku 10—14 minuta na srednjoj prečki da postanu svijetložuti. Neka se
kolači malo ohlade u limu, a dokraja na rešetki. Crno-bijeli kolačići
su izuzetno dekorativni kolači koji će oduševiti ukućane ili goste a
pojačati dojam svakog slavlja. Dajte si truda i izradite ove poslastice ,
nećete požaliti kada ih ugledate na svome stolu. Bilo da je posebna
prigoda ili običan dan vidjet ćete koliko će uljepšati dojam.
Nema komentara:
Objavi komentar