Sastojci:
Tijesto:
500g brasna
20g kvasca
60g secera
150g maslaca
2 zumanjca
1,5dl mlijeka
limunova korica
malo soli
Nadljev:
450g oraha
80g secera
50g maslaca
100g biskvitnih mrvica
80g grozdica
cimet
malo ruma
25g limunove korice
2dl mlijeka
Premaz:
1 zumance
Priprema:
Od kvasca, malo brasna, secera i mlakog mlijeka umutimo smijesu koju pustimo na toplom da se digne.Dignuti kvasac umjesamo s brasnom, mlijekom i dvama zumancima, dodamo maslac, limunovu koricu, secer i sol te izradim tjesto koje se mora odvajat od zdjele.Gotovo tijesto prekrijemo krpom i pustimo na toplom da se digne.Zatim ga premjesimo i pustimo da se jos digne.Potom ga podjelimo na djelove teske30g.Svaki dio razvaljamo 5mm debelo po njemu raspodjelimo nadljev i savijemo u obliku roscica.Roscice poslozimo na uljem namazanu tepsiju i pustimo ih jos malo da se dignu.Zatim ih premazemo razmucenim zumanjcem i stavimo peci na tenp.160-180*
Nadljev:
U uzavrelo mlijeko dodamo mljevene orahe, grozdice, secer, limunovu koricu, maslac, biskvitne mrvice, cimet i rum.Nadljev kratko kuhamo a kad se zgusne maknemo ga sa vatre.
Nema komentara:
Objavi komentar