1/2 l vode,
6 dag maslaca,
malo soli,
naribana korica 1/2 limuna,20 dag brašna, 4 jaja,
1/2 l slatkog vrhnja,
6 dag šećera,
4 žlice šećera u prahu
Priprema:
Princezini uštipci su jednostavni kolači za izradu. Pristavite vodu, dodajte joj maslac, sol i limunovu koricu. Kad zavrije, odjednom uspite svo brašno u tekućinu i miješajte na vatri da se tijesto pretvori u grumen koji se odvaja od stijenke lonca. Prespite tijesto za kolač u posudu, pa kad se malo ohladi, umiješajte mu jedno po jedno jaje. Zagrijte pećnicu na 230°. Tijesto stavljate u štrcaljku pa štrcajte okrugle oblike na lim za pečenje na dovoljnim razmacima. Na dno pećnice ulijte 1/2 šalice vode. Pecite kolače 15—20 minuta na drugoj prečki odozdo. Prvih deset minuta pečenja nemojte otvarati pećnicu. U protivnom će se kolači Princezini uštipci slegnuti. Još tople hrustave uštipke vodoravno prerežite. Istucite slatko vrhnje sa šećerom da bude čvrsto pa uštrcajte na donje polovice kolačića. Poklopite ih gornjim polovicama i pospite šećerom u prahu. Od istog tijesta možete štrcaljkom načiniti perece, napuniti ih tučenim slatkim vrhnjem ili, pak, duguljaste eklere. Za eklere umiješajte u tučeno slatko vrhnje in stant kavu, zatim ih prelijte moka ocaklinom.
Nema komentara:
Objavi komentar