Recepti jela i kolaca

petak, 19. prosinca 2014.

Kesten torta sa kafom i rumom

Sastojci:

 10 jaja
 20 dag šećera
 5 štangica čokolade za kuhanje
 5  zkica kuhane kave
30 dag pasiranog kestena
1 zlica ruma

Fila:

 2dl mlijeka
 20 dag kesten pirea
 1 štangica čokolade za kuhanje
 20 dag maslaca   
 3 vrećice šlag pjene 


Priprema:

 Umutite 8 žumanjaka. Dodajte dva cijela jaja umućena sa šećerom i posebno umućenim bjelancima. Dodajte ovome i rastopljenu čokoladu, kavu, rum i pasirani kesten. Od dobro izmešane mase ispecite kore.
Zagrejte mlijeko, dodajte mu kesten pire i malo čokolade za fil. Kada prokuha i ohladi se, dodajte maslac.  Dobijenu smesu iskoristite za filovanje kora, a za ukrašavanje šlag





Nema komentara: