Recepti jela i kolaca

petak, 19. prosinca 2014.

Nutella Panna Cotta

Sastojci:

5 dl slatke pavlake
3 dl. punomasnog mlijeka
350 gr Nutella kakao krema
15 gr želatina u prahu
2 vanilin šećera




Priprema: 

 Želatin izmiješati sa 5 zlica vode i ostaviti desetak minuta da nabubri.Zagrijati dobro slatku pavlaku, mlijeko i vanilin šećer. Skloniti sa vatre i dodati nutelu koja je sobne temperature. Želatin ugrijati malo da postane rijedak pa i njega dodati. Sve muješati ručno dok se ne sjedini u glatku smjesu.Izliti u kalup i ostaviti nekoliko sati, najbolje preko noći, da se stegne.Da bi Panna Cotta lijepo izašla iz kalupa prvo je lagano prstima odvojiti od rubova kalupa, samo malo, gornju ivicu, a zatim donji dio kalupa, oko pola, staviti na desetak sekundi u vrelu vodu. Staviti tocno na kalup i zajedno preokrenuti. 






Nema komentara: