Sastojci:
5 dl slatke pavlake
3 dl. punomasnog mlijeka
350 gr Nutella kakao krema
15 gr želatina u prahu
2 vanilin šećera
Priprema:
Želatin izmiješati sa 5 zlica vode i ostaviti desetak minuta da nabubri.Zagrijati
dobro slatku pavlaku, mlijeko i vanilin šećer. Skloniti sa vatre i
dodati nutelu koja je sobne temperature. Želatin ugrijati malo da
postane rijedak pa i njega dodati. Sve muješati ručno dok se ne sjedini u
glatku smjesu.Izliti u kalup i ostaviti nekoliko sati, najbolje preko noći, da se stegne.Da
bi Panna Cotta lijepo izašla iz kalupa prvo je lagano prstima odvojiti
od rubova kalupa, samo malo, gornju ivicu, a zatim donji dio kalupa, oko
pola, staviti na desetak sekundi u vrelu vodu. Staviti tocno na kalup i
zajedno preokrenuti.
Nema komentara:
Objavi komentar