Recepti jela i kolaca

petak, 19. prosinca 2014.

Torta od lješnjaka

Sastojci:

 100 g blago gorke čokolade
250 g maslaca
150 g gotove smjese od lješnjaka
9 žumanjaka
340 g šećera
6 bjelanjaka
sol
100 g heljdinog brašna
80 g mljevenih lješnjaka
malo cimeta u prahu
malo klinčića
3 jaja
5 žlica likera od lješnjaka
700 g marmelade od ribiza
15 malih lješnjaka
90 g krokanta od lješnjaka




Priprema:

 
Biskvit ispeći dan ranije
Zagrijati pećnicu na 175°. Namastiti kalup i posuti brašnom. Pripremiti i ispeći biskvit od 6 žumanjaka, 170 g šećera, 5 žlica vode, bjelanjaka, soli, brašna, lješnjaka i začina.
Ostaviti da miruje preko noći. Čokoladu rastopiti. Maslac miješanjem zapjeniti, umiješajti smjesu od lješnjaka i rastopljenu čokoladu.
Istući jaja na vodenoj kupki, 3 žumanjka i 170 g šećera. Miješati dok se ne ohladi i umiješajti u kremu od maslaca.
Biskvit dva puta prerezati i namočiti likerom. Premazati marmeladom, nadjenuti i prevući tortu kremom, te ukrasiti rozetama od kreme, lješnjacima i krokantom.





Nema komentara: