Sastojci:
100 g blago gorke čokolade
250 g maslaca
150 g gotove smjese od lješnjaka
9 žumanjaka
340 g šećera
6 bjelanjaka
sol
100 g heljdinog brašna
80 g mljevenih lješnjaka
malo cimeta u prahu
malo klinčića
3 jaja
5 žlica likera od lješnjaka
700 g marmelade od ribiza
15 malih lješnjaka
90 g krokanta od lješnjaka
Priprema:
Biskvit ispeći dan ranije
Zagrijati pećnicu na 175°. Namastiti kalup i posuti brašnom.
Pripremiti i ispeći biskvit od 6 žumanjaka, 170 g šećera, 5 žlica vode,
bjelanjaka, soli, brašna, lješnjaka i začina.
Ostaviti da miruje preko noći. Čokoladu rastopiti. Maslac
miješanjem zapjeniti, umiješajti smjesu od lješnjaka i rastopljenu
čokoladu.
Istući jaja na vodenoj kupki, 3 žumanjka i 170 g šećera. Miješati dok se ne ohladi i umiješajti u kremu od maslaca.
Biskvit dva puta prerezati i namočiti likerom. Premazati
marmeladom, nadjenuti i prevući tortu kremom, te ukrasiti rozetama od
kreme, lješnjacima i krokantom.
Nema komentara:
Objavi komentar