Sastojci:
Tijesto:
500g ostrog brasna
30g kvasca
2 zumanjca
20g secera
40g maslaca
1dl mlijeka
1vanili secer
limunova korica
malo soli
Nadljev:
300g rogaca
2,5dl mlijeka
250g meda
50g secera u prahu
1vanili secer
malo cimeta
Premaz:
1 zumanjac
Priprema:
Izmrvleni kvasac promjesamo sa malo mlakog mlijeka, secera i brasna pa pustimo da se digne.Pripremljenoj smjesi dodamo maslac, zumanjac, vanili secer, limunovu koricu, sol i brasno te zamjesimo tijesto.Tijesto prekrijemo i stavimo na toplo da se digne.Rogac, mlijeko, secer u orahu, med, vanili secer i cimet promjesamo pa stavimo kuhati 10min.Pripremljeno tijesto po zelji podjelimo na vise djelova pospemo brasnom razvaljamo , premazemo nadljevom, savijemo, premazemo umucenim zumanjcem i polozimo u nauljeni lim.Savitke pecemo na tenp. od 180* oko 50 min.Ohladeni kolac pospemo secerom u prahu i posluzimo.
Nema komentara:
Objavi komentar