Recepti jela i kolaca

utorak, 3. veljače 2015.

Domaća pita s marelicama

Sastojci:

Tijesto
 250 g brašna
150 g margarina
50 g šećera
0,2 dl ruma
0,5 dl vrhnja
1 jaje
limunova korica
ulje i šećer u prahu prema potrebi

Nadjev
 1 kg marelica
400 g šećera
0,2 dl ruma

Premaz
 1 žumance

Priprema:

Marelice operemo, prerežemo na pola i izvadimo im kožtice. Očišćene pospemo šećerom i rumom te pustimo da odstoje nekoliko sati. Od brašna, margarina. šećera, jaja, naribane limunove korice, vrhnja i ruma umijesimo tijesto koje podijelimo na dva dijela. Zatim ga prekrijemo i pustimo da odstoji oko jedan sat. Jedan dio tijesta razvaljamo, stavimo u nauljeni lim izbodemo vilicom i stavimo peći desetak minuta. U međuvremenu razvaljamo drugi dio tijesta i narežemo ga na treke. Na polupečeno tijesto složimo marelice i trake tijesta poput mreže, premažemo žumancem i stavimo peći na temperaturu od 200-220*C oko 30-35 minuta. Gotov kolač pospemo šećerom u prahu.


 
   

Nema komentara: