Sastojci:
500 g pilećih fileta
400 g šampinjona
20 ml soja sosa
30 g senfa
50 ml pavlake
30 g susama
bijeli luk
jedna supena kašika ulja
500 g mladog krompira
300 g krastavaca
sol, papar
Priprema:
Pileće filete isjeći na manje kockice, začiniti solju i paprom, te
uvaljati u senf. Na zagrijanom ulju meso propržiti sa svih strana dok ne
dobije zlatnu boju. Gotovu piletinu izvaditi u drugu posudu, a na
preostaloj masnoći nakratko propržiti susam. Prije prženja, sjemenke
susama bi bilo dobro samljeti ili zgnječiti, jer će tako postati lakše
svarljive i aromatičnije.
U proprženi susam dodati isjeckane šampinjone, dinstati desetak minuta.
Nakon toga, vratiti meso u sos, dodati pavlaku, soja sos i malo bijelog
luka, začiniti po želji. Kad je jelo gotovo, servirati uz prethodno
obareni mladi krompir. Dekorisati peršunovim listom i služiti uz
nasječeni krastavac.
Nema komentara:
Objavi komentar