Recepti jela i kolaca

utorak, 3. veljače 2015.

Mađarica

Sastojci:

Tijesto
600 g brašna
70 g margarina
200 g šećera
2 jaja
1 kiselo vrhnje
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

Krema
1 l mlijeka
250 g šećera
2 žlice kakaa
5 žlica brašna
250 g margarina

Preljev od čokolade
4 reba čokolade
40 g margarina
3 žlice mlijeka
2 žlice šećera


Priprema:

Od brašna, margarina, šećera, jaja, kiselog vrhnja, vanilina šećera i praška za pecivo umijesimo u prhko tijesto, podijelimo gana pet jednakih dijelova i svaki zasebno pečemo na temperaturi od 160*C na obrnutoj strani lima. U međuvremenu zakuhamo mlijeko sa šećerom. U malo hladno mlijeka, koje smo odvojili od litre. umiješamo kakao i brašno tako da smjesa bude glatka. u zakuhano mlijeko miješajući dodajemo smjesu brašna i kakaa te kuhamo nekoliko minuta. U gotovu ohlađenu smjesu dodamo margarin. Kremu pustimo da se još ohladi, a zatim je namažemo po svakoj od pet kora. Preko gornje kore stavljamo preljev od čokolade.





Nema komentara: