Recepti jela i kolaca

petak, 21. studenoga 2014.

Kokos s popecima od sira (Sferia)

              
Sastojci:

1 ociscena mlada kokos teska 1,5 kg
1 sitno nasjeckana glavica luka
2 zlice maslaca
1/2  zlicice mljevenog cimeta
1 zlicica soli, 1 navrsak noza papra
250g slanutka iz limenke
250g bijelog kruha bez kore
6 zlica mlijeka , 1 jaje
1/4 zlicice mljevenog cimeta i soli
100g naribanog ementalera
1 zlicica vodice narancina cvijeta, 1/4l ulja
1 zumanjak , 1 zlica limunovog soka
1 zlice nasjeckanog persina




Priprema:

Kokos rascinimo na 8 djelova i sa lukom zlatnosmede proprzimo na maslacu.Dodamo cimet, sol, papar ocjedeni slanutak 1/4l vode  ukuhamo i sve pokriveno zgotovimo za 60min.Za popecke bijeli kruh narezemo na kocke, namocimo u mlijeko dobro iscjedimo i glatko izmjesamo sa jajetom , cimetom, solju, sirom i vodicom narancinog cvijeta.Od smjese oblikujemo spljostene okruglice i isprzimo ih zlatnosmede na ulju.Na plitkoj zdjeli djelove kokosi okruzimo popecima od sira i pokrijemo slanutkom:stavimo na toplo.Zumanjak razmutimo sa limunovim sokom i 1/8l tekucine od pirjanja.Umak ugrijemo, al mu nedamo da prokuha, i prelijemo slanutak.Sheferiju pospemo persinom.





Nema komentara: