Zeleni grašak s lukom
(PETITS POIS)
Sastojci:
1 mala salata glavatica
400 g svježega očišćenog graška
12 kozjaka
4 grančice peršina
100 g maslaca
1/2 šalica vode
1 žličica soli
1/2 žličice šećera
Priprema:
Uklonimo vanjske listove salate glavatice, odrežemo kočanj i raščetvorimo glavicu. Četvrtine salate pažljivo operemo hladnom vodom, dobro ih ocijedimo i labavo svežemo kuhinjskim koncem. Četvrtine salate stavimo u lonac i na njih uspemo grašak. Kozjake ogulimo i stavimo u grašak. Grančice peršina operemo, takožer svežemo i stavimo na povrće. Maslac narezan na listiće raspodijelimo po povrću, dolijemo vodu, pospemo solju i šećerom pa sve pokriveno zakuhamo na blagoj vatri. Nakon toga jednom oprezno promiješamo, lonac opet poklopimo i sve zgotivimo za 30-ak minuta. Lonac pri tom pokatkad protresemo. Uklonimo grančice peršina, skinemo konac sa salate i poslužimo.
Prija uz meko, kratko pečeno meso.
Nema komentara:
Objavi komentar