Recepti jela i kolaca

srijeda, 15. listopada 2014.

             Zeleni grašak s lukom
                            (PETITS POIS)


Sastojci:

1 mala salata glavatica
400 g svježega očišćenog graška 
12 kozjaka
4 grančice peršina
100 g maslaca
1/2 šalica vode
1 žličica soli
1/2 žličice šećera


Priprema:

Uklonimo vanjske listove salate glavatice, odrežemo kočanj i raščetvorimo glavicu. Četvrtine salate pažljivo operemo hladnom vodom, dobro ih ocijedimo i labavo svežemo kuhinjskim koncem. Četvrtine salate stavimo u lonac i na njih uspemo grašak. Kozjake ogulimo i stavimo u grašak. Grančice peršina operemo, takožer svežemo i stavimo na povrće. Maslac narezan na listiće raspodijelimo po povrću, dolijemo vodu, pospemo solju i šećerom pa sve pokriveno zakuhamo na blagoj vatri. Nakon toga jednom oprezno promiješamo, lonac opet poklopimo i sve zgotivimo za 30-ak minuta. Lonac pri tom pokatkad protresemo. Uklonimo grančice peršina, skinemo konac sa salate i poslužimo.

Prija uz meko, kratko pečeno meso.



   

Nema komentara: