Recepti jela i kolaca

srijeda, 15. listopada 2014.

                  Omlet na savojsi način
                                     (OMELETTE SAVOYARDE)


Sastojci:

100 g masnate suhe slanine
3 žlice ulja, 2 krumpira
1 poriluk
8 jaja, 1/2 žličice soli
1 prstohvat bijelog papra
50 g sira grojera
2 žlice nasjeckanog peršina


Priprema:

Slaninu spustimo u kipuću vodu i pustimo da kuha oko 5 minuta, onda je obrišemo i narežemo na kocke. Kocke slanine ispržimo hrustavo smeđe u velikoj tavi i opet ih izvadimo iz tave. U mast od slanine dolijemo žlicu ulja. Krumpir ogulimo, operemo i narežemo na vrlo male kocke. Poriluk očistimo, operemo i narežemo na ploškice. Kocke krumpira i ploškice poriluka ispržimo u tavi na blagoj vatri i češće ih miješamo. Kocke slanine pomiješamo s povrćem. Tavu skinemo sa štednjaka. Jaja razmutimo sa solju i paprom. Sir narežemo na male kocke. Povrće i kocke sira pomiješamo s jajima. U tavi ugrijemo ostatak ulja i smjesu za omlet izlijemo najednom u tavu. Omlet pečemo na blagoj vatri dok se donja stradna stvrdne, a gornja ostane mekana i sjajna. Omlet istresemo na pladanj, presavinemo ga i pospemo peršinom.


   

Nema komentara: