Recepti jela i kolaca

srijeda, 15. listopada 2014.

   Punjeno povrće na provansalski način
             (LES FARCIS A LA PROVENCALE)



Sastojci:

4 velike rajčice
4 tikvice
2 velike glavice luka
2 žlice maslinovog ulja
400g mješanog mljevenjog mesa
3 režnja češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 jaja
50 g naribanog sira grojera
1/2 žličice soli
1 navršak noža bijelog papra
4 žlice bijelih mrvica, 1 žlica ulja
za mazanje lima: ulje


Priprema:

Rajčice operemo, obrišemo i poprijeko raspolovimo. Tikvice takožer operemo, obrišemo i raspolovimo po dužini. Glavice luka ogulimo i poprijeko raspolovimo. Rajčice, tikvice i glavice luka izdubimo izdubimo i sredinu narežemo na sitne kocke.
Pećnicu ugrijemo na 240*. Ugrijemo žlicu ulja, na njemu popržimo sredinu plodova i stavimo u zdjelu. Mljeveno meso popržimo na ostatku ulja i pomiješamo sa sredinom plodova. Češnjak ogulimo i protisnemo kroz tijesak za češnjak. Peršin, jaja, sir i češnjak umiješamo u smjesu od mljevenog mesa, posolimo i popaprimo. Smjesom od mesa nadjenemo izdubene plodove, malo ih pritisnemo i pospemo mrvicama. Mrvice pokapamo uljem. Uljem namažemo lim i u njega stavimo napunjeno povrće. To pečemo otprilike 45 minuta na drednjoj prečki pećnice; vrijeme ovisi o veličini plodova.
Punjeno povrće možemo poslužiti vruće ili hladno.



   

Nema komentara: